Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μια βάρκα .... στη στεριά!

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας, όταν βγαίνοντας στο προαύλιο για το διάλειμμα... αντίκρισαν ένα ιστιοπλοϊκό βαρκάκι στη μέση της αυλής
                              


Όχι! δε φέραμε τη θάλασσα στη Μαΐστρο. 

Οι εκπρόσωποι του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης κ. Θανάσης Κατσίκης, βοηθός εφόρου και Υπεύθυνος των Ακαδημιών και ο Νίκος Καραολάνης, παλιός αθλητής ιστιοπλοΐας και προπονητής σκαφών ανοικτής θαλάσσης, ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί με την ενασχόλησή του με τη θάλασσα.


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα βαρκάκι ιστιοπλοΐας, να μάθουν τον τρόπο που λειτουργεί και να ανεβούν επάνω σε αυτό. Η εμπειρία τους μοναδική.





Γονείς, να θυμάστε:



 Η ενασχόληση με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία έχει πάμπολλα οφέλη, τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο.
Το παιδί αποκτά από νωρίς τη λογική της προσπάθειας και του να μην τα παρατάει, την οποία στη συνέχεια θα μεταφέρει και σε άλλους τομείς της ζωής του. Διδάσκει στο παιδί πώς να οργανώνει και να χρησιμοποιεί πιο εποικοδομητικά το χρόνο του, καθότι οι ώρες τις οποίες θα διαθέτει για διάβασμα κλπ. είναι πιο περιορισμένες. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με αθλήματα έχουν συνήθως και καλύτερες σχολικές επιδόσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερο χρόνο για μελέτη.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικότατο μέρος της ανατροφής ενός παιδιού. Καθοριστικό ρόλο παίζει, βέβαια, η επιλογή του αθλήματος ή, γιατί όχι, των αθλημάτων με τα οποία θα ασχοληθεί το παιδί. Θα πρέπει να είναι κάτι το οποίο να του ταιριάζει και να του αρέσει, προκειμένου να έχει το κίνητρο να ασχοληθεί με αυτό και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες εκμάθησής του.
Ρόλος των γονέων είναι να εξερευνήσουν τις διάφορες εναλλακτικές που υπάρχουν για το παιδί τους και να έχουν αρκετή υπομονή, καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετές δοκιμές με διάφορα σπορ μέχρι να βρει το παιδί το «άθλημά του». Επίσης, θα πρέπει οι γονείς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ώστε να μην αφήνουν δικά τους απωθημένα να επηρεάσουν την επιλογή του παιδιού τους (για παράδειγμα, μια μαμά η οποία ήθελε μικρή να γίνει μπαλαρίνα μπορεί να έχει μία κόρη η οποία σιχαίνεται το μπαλέτο αλλά είναι προικισμένη στις πολεμικές τέχνες!).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου