Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Οχυρό "Ν Υ Μ Φ Α Ι Α"

Μια μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαϊου 2017 από το σχολείο μας. Όλοι οι μαθητές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με προορισμό το Οχυρό "ΝΥΜΦΑΙΑ" στις πλαγιές της Ροδόπης. 

Το Οχυρό Νυμφαίας είναι ένα στρατιωτικό μουσείο το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Κομοτηνής κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το οχυρό κατασκευάστηκε το 1936-1940 και αποτελεί ένα από τα έργα οχύρωσης του Ιωάννη Μεταξά. Το οχυρό της Νυμφαίας είναι γνωστό για την μάχη όπου έγινε στις 6-9 Απριλίου 1941 όταν ο Γερμανικός στρατός επιτέθηκε και τελικά κατέκτησε το οχυρό.Από το 2000 το Οχυρό Νυμφαίας λειτουργεί ως στρατιωτικό μουσείο. περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 
                                                                    
Το παλιό μνημείο - ηρώο της Νυμφαίας
Το νέο μνημείο - Ηρώο
κατάθεση στεφάνου


Η φιλοξενία των αξιωματικών και των οπλιτών καθώς και η ξενάγηση ήταν για τους μαθητές και για μας παράδειγμα προς μίμηση. 
Ο περιβάλλων χώρος καθαρός και περιποιημένος, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο με πυκνή βλάστηση κωνοφόρων και βελανιδιών.
ενημέρωση από τον υπεύθυνο αξιωματικό







Η είσοδος του Οχυρού με τον ξεναγό-οπλίτη

Χώροι φιλοξενίας






           Οι έτοιμοι προς αποφοίτηση μαθητές μας













Οι μαθητές απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες της Μάχης, καταθέτοντας στεφάνι στο χώρο του Ηρώου.
Γνώμονας για την επιλογή των τόπων και των προγραμμάτων που επιλέχθηκαν από το Σύλλογο των Διδασκόντων να πραγματοποιηθούν φέτος είναι η ποιότητα τους και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά μας από αυτά. 
Έχοντας ως στόχο η μάθηση να γίνεται με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο εξασφαλίσαμε για όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις την συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία τα παιδιά έχουν ενεργητική συμμετοχή στη γνώση και βιωματική μάθηση.
 αναμνηστική Ε-ΣΤ στην έξοδο του Οχυρού

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις  δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να δουν, να αγγίξουν, να ακούσουν, να φτιάξουν, να δραματοποιήσουν, να εκφραστούν γλωσσικά και σωματικά, με στόχο να μάθουν μέσα από την εμπειρία τους με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την συμπεριφορά τους και το σεβασμό στο χώρο μνήμης και υποσχόμαστε ότι πάντα θα προγραμματίζουμε παρόμοιες δραστηριότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου