Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αλλάζουμε χρώματα... αλλάζουμε διάθεση!

     Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βάφουμε και καθαρίζουμε το σχολειό μας, ξεκινώντας από τις αίθουσες που θα υποδεχτούν τους μαθητές μας στις 11 Σεπτεμβρίου ... 

Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα χώρο στον οποίο μαθητές και δάσκαλοι θα αισθάνονται όμορφα με δεδομένο και διατυπωμένο από μελέτες ότι τα παιδιά προτιμούν ένα σχολικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα και αισθητικά ενδιαφέρον . Το ερέθισμα του σχολικού χώρου,λοιπόν,πρέπει να χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία και να είναι μορφολογικά σύνθετο ,αποφεύγοντας την τυποποίηση και τη "μουντή εμφάνιση" (Γερμανός 2003)
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου με τον εξοπλισμό τους ,το φωτισμό,τη θερμοκρασία,τον εξαερισμό προσφέρουν ποικιλία φυσικών και συναισθηματικών ερεθισμάτων και δηλώνουν με έμμεσο τρόπο τι και πώς αναμένεται να γίνει στην τάξη.
 Άλλωστε "ο δομημένος σχολικός χώρος προσφέρει μέσα από τα σχήματα,τα χρώματα και τα μεγέθη των σχολικών κτιρίων αισθητικά ερεθίσματα που συντελούν στην αισθητική ανάπτυξη τωνπαιδιών" (Ματσαγγούρας 2003)
Κάτω από αυτό το πρίσμα, σε δύσκολες οικονομικά εποχές, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσουμε καλύτερες συνθήκες για ένα δημιουργικό σχολειό. 
Τα καλύτερα έρχονται ... θα τα δείτε σύντομα από κοντά
Νέα χρονιά... νέο χρώμα

Ευχάριστοι χρωματικοί συνδυασμοί 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου